Hvordan påvirker alkohol blodtrykket?

Lavt forbrug fører til lavere blodtryk

Et lavt forbrug af cirka to glas vin til mænd og et glas vin til kvinder hver dag er acceptabelt. Det har vist sig at forårsage et vist fald i blodtrykket for nogle individer. Forbrug kan sænke blodtrykket med 2-4 mmHg hos kvinder. Det er vigtigt at forstå, at denne undersøgelse ikke udgør et tilstrækkeligt statistisk grundlag. De fleste eksperter er enige om, at dette ikke er en god nok grund til at indtage alkohol.

Alkohol påvirker blodtryk

Hvordan påvirker alkohol blodtrykket?

Hvis du drikker mere end tre glas på samme tid, hæves dit blodtryk midlertidigt. Endnu lavere forbrug kan forårsage en midlertidig stigning i blodtrykket, som kun falder efter to timer.

Langtidsdrinkning ved beruselse kan forårsage langvarige problemer med blodtrykket. Mekanismen for forbindelsen mellem alkoholbrug og forhøjet blodtryk er stadig ikke fuldt ud forstået. Virkningerne på blodtrykket ser ud til at være i stand til at vende tilbage til det normale, i det mindste i de fleste tilfælde. Det menes, at alkohol forårsager en langsom stigning i blodtrykket.

Nedsat alkoholindtagelse reducerer blodtrykket

Mænd, der drikker mere end otte drinks om dagen, er flere gange mere tilbøjelige til at få højt blodtryk. Kvinder fordoble risikoen ved regelmæssigt at drikke mere end seks drinks om dagen. Den mest effektive måde at sænke dit blodtryk på er at reducere alkoholforbruget.

De, der drikker hver dag, opfordres til at drikke mindre. Det er ikke let at forstå alkoholens virkning på blodtrykket, mange forskellige faktorer spiller ind, inklusive køn, vægt og mængde alkohol.

Genkender du problemer med alkohol? Er dit blodtryk påvirket? Det bedste er at kontakte en læge. Foretag en grundig medicinsk undersøgelse!