Kan te sænke blodtrykket?

Gennem årene har mennesker lært, at forskellige typer blomster, blade og rødder fra forskellige planter kan have stærke sundhedseffekter. Det gælder også blade fra Camellia sinensis-planten, som er egnet som en te. Nogle af disse har en beroligende virkning og kan lindre åndedrætsproblemer eller søvnløshed på grund af for eksempel fordøjelsesproblemer. Her er nogle af dem, der kan hjælpe med at lindre problemerne i forbindelse med blodtryk.

Te sænke blodtryk

Hibiskuste

Hibiscusblomsten er kendt for sin skønhed og et sted undervejs blev det opdaget, at den også har medicinske egenskaber, når den blev konsumeret. Det kan bruges som en te og har en sød smag, der hjælper med at modvirke bitterheden af andre urter. Alle dele af hibiscusplanten bruges til at brygge te. Det er den mest populære del at bruge til te er det tørrede blomsterfoder (calyx), som er den del, der understøtter blomsten.

Hibiscus er koffeinfri og kan nydes både som en kold eller varm drink. Nogle undersøgelser viser, at anthocyaninkemikalierne i planten er med til at regulere blodtrykket. Anthocyaniner er et stof, der fungerer som et farvestof for planter og bær: Hvilken farve det får, afhænger af pH-værdien. Balancen mellem syre og alkaliske stoffer påvirker også nuancen. Et godt eksempel er blåbærens dybe blå farve. Kemikalierne fungerer også som antioxidanter og beskytter kroppen mod skader på frie radikaler samt understøtter immunforsvaret.

Grøn te

Grøn te betragtes som en god behandling af mange forskellige sygdomme. Undersøgelser har vist, at de, der drikker tre kopper grøn te hver dag, reducerer deres blodtryk. Grøn te stammer fra de spirende blade af Camellia sinensis-busken. Teen har ikke gennemgået tørrings- og oxidationsprocessen som de mere populære sorte te. Blodtrykssænkende egenskaber menes at komme fra polyfenoler, som er et næringsstof, der findes i planten.

Grøn te fungerer også som en antioxidant. Det fås som løse teblade, pulvere, kosttilskud og i teposer og også på flasker, men normalt med et tilsat sødestof. Koffeinfri grøn te er den bedste sort, fordi koffein hæver blodtrykket.

Sort te er også en god variant med henblik på at reducere højt blodtryk, men er ikke så effektiv som grøn te.

Te af Hawthorn bær

Te med oprindelse i hagtorn produceres normalt af buskens røde bær. Blade og blomster kan også bruges. Hagtornbær indeholder en stor mængde bioflavonoider. Dette er antioxidanter, der findes i grøntsager, frugter og mørk chokolade. Det styrker kredsløbssystemet og hjælper blodkarene med at ekspandere. Hagtornbær styrker også hjertet og modvirker høje niveauer af LDL-kolesterol ved at fjerne plak fra blodkarene. Te fungerer også som et vanddrivende middel og hjælper nyrerne med at fjerne giftstoffer fra kroppen.

Te af brændenælde

Te fremstillet af brændenæld har også vanddrivende egenskaber. Ja, den grønne plante klør og brænder ved kontakt med huden, men denne egenskab forsvinder, når bladene tørres og placeres i vand. Brændenælde begrænser natrium i kroppen, det natrium, der ikke kun fører til højere blodtryk, men også til væskeretention og hævelse.

Brændenælde indeholder store mængder antioxidant og C-vitamin, det har også bioflavonoider såsom quercetin. Mineraler og andre sunde plantekemikalier såsom carotenoider er også til stede. Det er carotenoider, der giver gule og orange frugter og grøntsager sin farve.

Te af Lægebaldrian

Fra dette anlæg stammer det milde beroligende middel valium. Roden af planten er blevet brugt siden gamle tider til at lave en te, der giver en beroligende virkning mod angst, derudover fremmer den søvn. Det er den kemiske gamma-aminosmørsyre, der er hemmeligheden til valerianens fordel.

Gamma-aminobutyric acid er forkortet til GABA. Signalstoffet GABA hjælper nerveceller med at sende og modtage meddelelser. Dens virkning ser ud til at berolige nervesystemet og lindre stress på blodkarene, og det fremmer lavere blodtryk.

Siberian Ginseng Tea

Siberian Ginseng er også kendt som Eleuthero. Plantens rødder og blade kan bruges til at lave en te, der, når den indtages, påvirker blodtrykket. Siberian ginseng er en samlet tonic, der fungerer især godt til at styrke og stimulere kroppens kredsløb. Det sænker kolesterol i blodet og understøtter også binyrerne på en positiv måde. En advarsel om Siberian ginseng, det kan hæve blodtrykket! Hvis du er interesseret i at bruge det til at regulere dit blodtryk, skal du først konsultere din læge.

Den generelle anbefaling er at altid konsultere en sundhedsudbyder, når du vil bruge te eller bruge noget andet diættilskud for at behandle en sygdom. Dette gælder især, hvis du allerede tager anden medicin.