Rauvolfia

Rauvolfia serpentina har sin oprindelse i Sydasien, en lille skovbuske med rødder, der indeholder et mælkeagtigt stof kaldet rauvolfia. Stoffet bruges af mange forskellige kulturer rundt om i verden til medicinske formål. Det kan bruges både oralt og til topisk brug og rapporteres at have beroligende og afkølende egenskaber. Produktet har en bitter smag og går også under navne som indisk snakeroot og Lu Fu Mu. Rødderne kan knuses til et pulver og bruges til at brygge te. Forskere har vist, at dette middel blev brugt i traditionel medicin så langt tilbage som for 2700 år siden.

Rauvolfia

Mere end tyve forskellige alkaloider er blevet ekstraheret fra Rauvolfia serpentina. Stoffet Reserpine er et af disse og er vigtigt, fordi det er en primær alkaloidkomponent, der hævdes at være en vigtig ingrediens i at hjælpe med at sænke forhøjet blodtryk. Til dette formål er den anbefalede dosis så lav som 0,1 til 0,25 mg pr. Dag. Bemærk, at i modsætning til andre blodtrykssænkende midler er kemikaliet i rauvolfia anderledes, fordi det påvirker kroppens centralnervesystem. Sørg for at bruge den korrekte dosis og under opsyn af en medicinsk kyndig specialist på dette særlige område.

Rodekstrakt

Rauvolfia rodekstrakt er et middel, der almindeligvis er kendt for at være antihypertensivt og beroligende. Stoffet styrer pulsen og påvirker hjertesammentrækningen. Den rå rod er, ligesom Rauvolfia serpentina i pulverform, tilgængelig i ekstremt fortyndede mængder i homøopatiske blandinger. Det fås også som et kosttilskud i nogle helsekostbutikker. Anvendes til ekstern og intern brug.

Reserpine fås også i kombination med andre lægemidler, der indeholder en vasodilatator. Det kan for eksempel være hydralazin og et vanddrivende middel. Anvendes i nogle lande til behandling af forhøjet blodtryk.

Årsagen til hypertension kan være genetisk, men også alder, køn, livsstil, kost og stressfaktorer påvirker. I de fleste tilfælde er den underliggende årsag til forhøjet blodtryk ukendt. Det kaldes essentiel hypertension. Kronisk hypertension kan føre til flere forskellige og alvorlige helbredsproblemer, såsom slagtilfælde, hjerteanfald og nyresvigt. De negative virkninger af forhøjet blodtryk på bestemte organer er omfattende.

I hvilken dosis?

Sundhedsfremmende livsstilsændringer og brug af en naturlig antihypertensiv dosis rauvolfiarot kan forbedre og forlænge dit liv. Rauvolfiaroten er blevet dokumenteret som et hypotensivt middel, der er i stand til at reducere katekolaminer. Sund fornuft bør bruges, når man tager kosttilskud eller medicin. I tvivlstilfælde skal du kontakte en læge.

Det er ekstremt vigtigt at følge doseringsinstruktionerne. Du bør forstå, at en øget dosis Rauvolfia serpentina ikke hjælper dig. Når du har besluttet at starte behandlingen med denne urt, skal du gøre det med en lav til moderat dosis. For dit personlige velbefindende er det klogt at overvåge eventuelle bivirkninger, der måtte opstå. Kontroller omhyggeligt eventuelle reaktioner under brug. Søg aktivt efter nyere viden om rauvolfia serpentina.

Spørg din læge om dosisstyring for at finde ud af, om personen kan have gavn af kombinationsbehandling. Bivirkninger kan forekomme ved brug af alkaloider adskilt fra roden. Test har vist, at med øget brug øges også tolerancen, mens bivirkningerne falder. Mange patienter, der lider af let til moderat forhøjet blodtryk, og som modtog hele tinkturer med raulvofia, fik lavere blodtryk. Nogle af disse havde hypertension, som var stressrelateret.

Alternativ behandling

I stedet for at tage regelmæssig medicin kan folk med mild, moderat eller kronisk hypertension vælge at prøve ikke receptpligtig behandling. For at sænke dit forhøjede blodtryk kan du tage hele tinkturer eller ekstrakter af Rauvolfia serpentina.

Læger i dag har en bedre forståelse af virkningsmekanismerne og bivirkninger, der kan opstå ved brug af naturmedicin. Det anbefales, at folk, der ønsker at bruge rauvolfia alkaloid, konsulterer en læge.