Hypertension grad 1

Ved hypertension (højt blodtryk) grad 1 er din systoliske værdi mellem 140-159 mmHg og din diastoliske værdi er mellem 90 og 99 mmHg. Dette er en klassificering oprettet af Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Hypertension klasse 1, (eller Hypertension grad 1) er den mildeste form for højt blodtryk.

Grad 1 hypertension

Den enkleste behandling er simpelthen at regulere blodtrykket gennem en velafbalanceret diæt og regelmæssig træning. At have symptomer på højt blodtryk grad 1 i en længere periode er ikke godt for dit helbred.

Grad 1 betyder allerede, at dit hjerte bliver sværere med at levere blod til alle organer i kroppen. Hjertet skal nu pumpe hårdere, da det imødekommer øget modstand i arterievæggene. Af denne grund har hjertemuskelen brug for mere energi og ilt, og musklen vil stige i størrelse.

Symptom på grad 1 hypertension

Det er oprindeligt vanskeligt at føle symptomerne på højt blodtrykskvalitet 1. Den bedste måde er derfor regelmæssigt at kontrollere deres blodtryk. Når der opstår advarselsskilte som hovedpine, svimmelhed, træthed og næseblod, kan det være et første signal om, at der er noget galt med kroppen. Det bliver især synligt for dem, der lever med blodtryk i den øverste del af skalaen i flere år. Symptomer føles, men opfattes undertiden ikke som signaler om højt blodtryk.

Højt blodtryk (hypertension) er ikke let at genkende, men du bør lære om symptomer og risikofaktorer. Rygning, salt og fedtholdige fødevarer, manglende træningsaktiviteter og lavt forbrug af frugt og grøntsager er ting, der bidrager til dårligt helbred. Stress og andre sygdomme, der øger blodtrykket, kan også være sundhedsfarlige. Al stress øger blodtrykket og kan sammen med andre sygdomme bidrage til øget sundhedsrisiko og forkortet forventet levealder.Mulige værdier for højt blodtryk - Hypertension grad 1:


1881