Passionsblomst

Vi forsøger alle at passe på os selv og vores helbred. Nogle gange er det ikke nok, vi har brug for medicinsk behandling og hjælp fra en læge. Et af de største problemer for de fleste patienter er de negative bivirkninger af receptpligtige lægemidler. I nogle tilfælde kan patientens indledende problemer falde og blive erstattet af andre problemer forårsaget af bivirkninger af den foreskrevne medicin. Derfor vælger flere og flere patienter nu sundhedsfødevarer og naturmedicin i stedet. En plante, der får positiv opmærksomhed, er passionsblomsten. De hævdes at have mange sundhedsmæssige fordele, især dets anvendelse til behandling af forhøjet blodtryk.

Passionsblomma

Hvad er en passionsblomst?

Mange hævder, at passionsblomsten er en meget stærk og kraftfuld plante. Det har et udseende, der ligner en tusindfryd i form. På en stilk vokser hvide blomster med gultrådede spidser og lilla “frø” i midten. Af denne art kan man finde mere end 400 forskellige typer på verdensplan. Passionsblomsten har også mange andre navne som blandt andet apigenin, abrikosvin og jamaicansk kaprifolium.

I mange åndelige og religiøse traditioner blev blomsten hævdet at have hellige egenskaber. Det blev tidligt kaldt “Kristi lidenskab”, da mange derefter mente, at det repræsenterede Kristi korsfæstelse. Passionsblomsten blev opdaget i Peru og har været kendt siden slutningen af 1500 -tallet. I dag har den flere forskellige anvendelser og formål. En af de mange fordele ved blomster er deres evne til at behandle forhøjet blodtryk.

Hvordan hjælper passionsblomsten mod forhøjet blodtryk

Personer med forhøjet blodtryk har ofte overstimulering i deres nervesystem. To af passionsblomstens komponenter, chrysin og beta-carbolinalkaloider, har sundhedsmæssige virkninger, der påvirker nervesystemet. Disse alkaloider har de samme egenskaber som moderne MAO -hæmmere og bruges til behandling af episoder med depression. Chrysin har en dokumenteret effekt til at lindre angst. Gennem denne proces lindres både angst og depression. Planten hjælper ikke kun nervesystemet, men hjælper med at lindre to af årsagerne, der kan forårsage forhøjet blodtryk.

Passionsblomsten hjælper mod forhøjet blodtryk gennem sin evne til at reducere nervøsitet, stress og angst. Disse er blandt de faktorer, der kan bidrage til forhøjet blodtryk. Passionsblomsten indeholder også komponenter, der får musklerne i blodkarrene til at slappe af, hvilket kan hjælpe med at sænke blodtrykket. Selvom passionsblomsten ikke er en dokumenteret behandling af forhøjet blodtryk, viser forskning, at det er gavnligt at behandle de mange forskellige tilstande, der kan bidrage til forhøjet blodtryk. Ingredienserne i blomsten er også en sund tilføjelse uden alvorlige og ubehagelige bivirkninger.

Om dosering

Den anbefalede dosis varierer afhængigt af alder, vægt og anvendelsesmåde. Passionsblomsten kan tages i tørret form. Andre foretrækker måske at tage det i en tinktur eller som et ekstrakt. Personer, der regelmæssigt bruger passionsblomst, gør det ofte i tørret form som te, hvilket er en populær metode til at indtage planten. Normal dosis er fire til otte gram om dagen.

Sundhedsmæssige fordele ved passionsblomsten

Udover evnen til at lindre forhøjet blodtryk har passionsblomsten også andre sundhedsmæssige fordele. Blomstens forskellige bestanddele har været brugt som beroligende middel i århundreder af indfødte i både Syd- og Nordamerika. I Europa bruges blomsterne af denne plante sammen med andre lægemidler til behandling af stress, angst og hjertebanken.

Passionsblomstens evne til at berolige nervesystemet betyder, at det også bruges til behandling af psykiske og neurologiske lidelser. Det kan også bruges som et mildt smertestillende middel. Planten forårsager normalt ikke sløvhed, der ofte opleves med andre receptpligtige smertestillende midler. Denne kvalitet har gjort den populær blandt personer, der lider af mange forskellige sygdomme. Passionsblomsten er også blevet testet til behandling af Parkinsons sygdom, samt en metode til behandling af afholdenhed for stofmisbrugere og alkoholikere.

Passionsblomsten kan også bruges til behandling af kvalme og opkastning forårsaget af bivirkninger fra receptpligtig smertestillende medicin. Derudover bruges flere forskellige dele af passionsblomsten til behandling af følgende sundhedsproblemer:

 • Muskelspændinger
 • Søvnløshed
 • Følelsesmæssig angst
 • Astma
 • Kronisk smerte
 • Fibromyalgi
 • Symptomer på overgangsalder
 • Forskellige nervesygdomme
 • Hyperaktivitet
 • Epilepsi
 • ADHD