Hvordan påvirker salt blodtrykket?

Forsøg at holde dit blodtryk på et sundt niveau. Det er vigtigt for dig at have det godt. Krydderier med højt natrium – især salt – kan hæve dit blodtryk uden din viden. For meget salt fører til øget væskeretention i kroppen. Dette kan igen føre til forhøjet blodtryk. Det vil påvirke dine nyrer, dit hjerte og endda din hjerne i negativ retning.

Nedsat nyrefunktion

Salt påvirker blodtrykket

Nyrens opgave er at rense og filtrere overskydende væske fra dit blod og fjerne uønskede restprodukter ved vandladning. Det opnås ved at holde balancen mellem kalium og natrium i kroppen. Hver gang du spiser salt, ændres denne balance. Din krop beholder væske, og det hæver dit blodtryk, og dine nyrer risikerer at fungere dårligt. De er nødt til at arbejde hårdere og nu arbejde med mindre effektivitet. Overskydende salt i din krop kan føre til svær nyresygdom.

Tilstoppede arterier

Nu hvor dit blodsystem skal arbejde hårdere for at tage sig af det ekstra salt, stiger blodtrykket. Blodkarene er nu mere anstrengede til at pumpe blodet. Risikoen øges, når arterierne fratages det nødvendige ilt. Der er tilstopning af karene, der senere kan føre til brok og alvorlig organskade.

Hjertesvigt

Overskydende salt fører til tilstoppede arterier. Dette får et lavere blodvolumen til at nå hjertet, hvilket fører til nedsat hjertefunktion. Dette kan føre til angina og yderligere udbrud i hjertets arterier. En ekstrem fysisk smerte opstår. Over tid fører disse problemer til nedsat iltoptagelse og en ernæringsmangel til hjertemuskelen. Det er den førende årsag til hjerteanfald.

Hjernen

Når iltet blod ikke når hjernen i tilstrækkelig mængde, kan der forekomme forskellige typer alvorlig hjerneskade. En sådan tilstand kan have oprindelse i overdreven saltforbrug. Saltet kan forårsage tilstoppede arterier. Hvis du ikke er opmærksom på dit saltforbrug, kan du risikere farlige komplikationer, fordi iltet ikke når hjernen i tilstrækkelig mængde. Dette vil til sidst føre til alvorlige sundhedsmæssige problemer.

For at holde dit blodtryk inden for normale intervaller skal du holde styr på dit daglige saltindtag. Sørg også for at leve et aktivt liv, det er en billig forsikringspolice for et længere og sundere liv.