Hypertension grad 3

Ved grad 3-hypertension er din systoliske værdi højere end 180 og din diastoliske værdi er højere end 110 mmHg. Det er den klassificering, der er oprettet af Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Grad 3 hypertension

Grad 3 hypertension er den mest alvorlige og farlige form for højt blodtryk. Hvis dit blodtryk er op til dette niveau, hypertension grad 3, skal du kontakte din læge så hurtigt som muligt. Hvis grad 3 hypertension kan opdages tidligt, er der en mulighed for, at medicin kan hjælpe. Dette skal kombineres med ændringer i kosten og en øget regelmæssig træningsrutine. Disse foranstaltninger hjælper med at stabilisere blodtrykket til mere normale værdier, så yderligere skader på kar og organer kan forhindres.

Farerne ved grad 3 hypertension

Ved hypertension skal hjertet pumpe hårdere for at sikre blodforsyning til alle organer i kroppen. Blodtrykket stiger mere og mere, da blodet, der nu pumpes rundt i kroppen, møder voksende modstand. Således skal hjertet overvinde det stigende tryk, der bygger sig op i arterierne.

Hjertemuskulaturen vokser på grund af denne vedvarende belastning og kræver mere iltet blod. Samtidige sygdomme som arteriosklerose påvirker negativt, og iltniveauer i blodet bliver utilstrækkelige.

Mærkeligt nok oplever der få mennesker nogen symptomer på højt blodtryk. Sygdommen kaldes ofte “en stille dræber”. Mens du muligvis ikke føler et symptom, følger der stadig alvorlige konsekvenser. Medicinske problemer forårsaget af ukontrolleret højt blodtryk kan for eksempel være slagtilfælde, hjertesvigt, nyresvigt og blindhed.

Type lægemiddel

I de fleste tilfælde kan en læge ordinere medikamenter, der hjælper med at reducere højt blodtryk. Der er flere forskellige typer medicin, der bruges. Nogle af de mest almindelige er alfablokkere, betablokkere ace-inhibitorer og diuretika. Hver enkelt person reagerer forskelligt på disse typer medicin. Det kan tage tid, før lægen finder den rigtige medicin, der er passende til denne situation.

Fysisk aktivitet

Livsstilsændring er et nødvendigt supplement til at sænke blodtrykket. For dem, der er overvægtige, skal du sørge for at reducere vægten. Forøg den daglige fysiske aktivitet, hjælp til at hjælpe dig selv. Bare det at stole på medicin er sandsynligvis ikke nok.

Skift dine vaner, spis mere sund og afbalanceret diæt. Det vil lette dit vægttab og forbedre dit generelle helbred. For lettere at opnå vægttab og et sundere liv skal du reducere dit indtag af salt og mættet fedt.

Håndtering af grad 3-hypertension kan være vanskeligt. Følg din læges anvisninger, tag medicin som foreskrevet. Foretag de nødvendige livsstilsændringer. Et lavere blodtryk bør være resultatet.Mulige værdier for højt blodtryk - Hypertension grad 3:


4641