Lavender

En urt, der er en del af myntefamilien, er lavendel. Det genkendes af sin skarpe og behagelige duft med en violet farvetone. Hvad der udvindes fra lavendelplanten er blomsterdelen, og det skaber en unik medicin. Der er mange grunde til at bruge lavendel. Det giver både en dejlig duft og forskellige sundhedsmæssige fordele, såsom lindring fra rastløshed, nervøsitet, søvnløshed, angst og stress.

Lavender

Angst og stress

På et tidspunkt oplever vi alle sandsynligvis lidt angst og stress fra tid til anden. Vi kan alle drage fordel af reduktion af stress på en eller anden måde. Stress og angst er direkte relateret til højt blodtryk. Det kan have negative konsekvenser, hvis det ikke behandles. Stress og angst kan således have ødelæggende effekter på vores liv. Vi bør lære at håndtere disse aspekter af vores daglige liv.

Lavendel har været brugt i århundreder som medicin og er kendt for sin terapeutiske virkning på nervesystemet. Lavendel er relativt billig, og det skal ikke meget til at bemærke en forskel i ens samlede velvære. For dem, der ikke ønsker at fortsætte med at bruge receptpligtig medicin, kan lavendel være nyttig, selv med højt blodtryk. Urtemediciner er generelt sikre og effektive behandlinger af forskellige milde helbredsproblemer.

Dit nervesystem spiller en afgørende rolle i dit liv, fordi det styrer kommunikationen mellem forskellige kropsdele. Lavendel virker ved at stimulere luftenerven og påvirker hjernen positivt. En anden fordel ved lavendel er dens anvendelighed til at reducere blodtrykket, og det hjælper også med andre problemer og sygdomme.

Fås i forskellige former

Der er mange forskellige måder at bruge lavendel på i hverdagen. Nogle af de populære måder er aromaterapiolier, lotioner og brusegele og naturligvis selve blomsten. Du kan medbringe en mindre flaske til at bruge den, uanset hvor du er. Lavendelekstrakter kan bruges på flere forskellige måder. At sprede olien i dit hjem eller påføre den på forskellige dele af huden eller i badevandet. Indånding af ekstraktet hjælper også med at berolige dine nerver og skaber en rolig atmosfære.

Forskellige anvendelser

Andre anvendelser til lavendel kan omfatte; hævelse reduktion i bi stings, smertelindring ved små sår og forbrændinger, lindring af kvalme, tør hud, stimulering mod hårtab. Det kan også bruges til madlavning. Lavendelolie er et fremragende produkt med mange anvendelser.

Hvis du har forhøjet blodtryk, skal du sørge for at konsultere din læge, inden du begynder urtemidler. Ændringer i din livsstil sammen med visse naturlige urter kan forbedre dit helbred på mange forskellige måder.

Lavendel er både kraftig og mild og kan være en fremragende tilføjelse til din daglige rutine samt forbedre dit helbred generelt. Du er velkommen til at dele dine oplevelser vedrørende lavendel og forhøjet blodtryk. På denne måde kan andre mennesker også få hjælp og dele dine oplevelser.

Mange mennesker foretrækker at prøve en måde at bruge det der passer dem. På denne måde kan de finde andre fordelagtige måder at inkorporere lavendel i deres liv. Sørg for at prøve din hånd på måder der passer dig, ingen to kroppe er ens. Måske vil du prøve lavendelsshampoo eller sprede olien i dit hjem.