Det normale blodtryk

Klassificeringen normalt blodtryk er en systolisk værdi lavere end 130 mmHg og en diastolisk værdi under 85 mmHg. Hvis dit blodtryk er lavere end 120/80, klassificeres det som et ideelt blodtryk. Et normalt blodtryk er en god start for at forhindre skader på dine organer og blodkar. Med normalt blodtryk bliver dit liv længere og sundere.

Sådan forbedres et normalt blodtryk

Normale blodtryk

Selvom normalt blodtryk allerede er en god start på et fremtidigt sundt liv, kan du stadig stræbe efter bedre blodtryk. Det mest ideelle er en værdi, der er lavere end 120 over 80 (120/80).

Bemærk, at fysiske forhold og arvelige faktorer kan gøre det for svært at nå disse værdier, ikke anstreng for meget. For at opnå en bedre blodtryksværdi er fysisk aktivitet og en sund, afbalanceret diæt vigtig.

Hvad skal jeg ikke spise?

For dem, der bestræber sig på at holde dit blodtryk på et sundt niveau, er det vigtigt at undgå for meget salt og fedt i maden. Hvis du drikker mere vand, vil dit blodtryk være mere stabilt. Gennem regelmæssig træning og fysisk aktivitet får du et bedre helbred.Mulige værdier for normale blodtryk:


816