Hypotension (lavt) blodtryk

Årsag til hypotension

Hvis dit blodtryk er lavere end de nævnte værdier, og der ikke er andre problemer med dit helbred, kan et lavt blodtryk være godt. Undertiden opstår et lavt blodtryk i en kort periode, for eksempel når du skifter kropsstilling eller rejser dig hurtigt fra sengen.

Lavt blodtryk

Normalt holdes blodtrykket stabilt i en sådan situation, fordi der er automatiske mekanismer i kroppen, der korrigerer dette. Men hvis disse funktioner er langsomme eller slidte, kan trykket stadig falde. Mangel på væske eller dehydrering forårsaget af for eksempel diarré eller opkast kan også være en af årsagerne til lavt blodtryk.

Hvis blodtrykket falder efter at have spist mad, kaldes det “postprandial”. Dette er forårsaget af, at for meget blod omdistribueres til fordøjelsessystemet. Dette bør normalt rettes automatisk, men hvis der er noget galt i systemet, kan det føre til et fald i blodtrykket.

Lavt blodtryk kan også være forårsaget af en eller anden hjertesygdom. Hjertet har muligvis ikke kapacitet til at pumpe nok blod til at oxygenere alle organer i kroppen. Endokrine systemproblemer såsom hypothyreoidisme kan også være årsagen til trykfald, men også varmeudmattelse og dehydrering.

Allergiske reaktioner (anafylaksi) eller infektioner, der påvirker blodkarene, kan være andre årsager til lavt blodtryk. Naturligvis kan alvorlig skade på de indre organer forårsage blodtab samt en ekstern sårskade. Dette kan medføre en dødelig sænkning af blodtrykket.

Hvis du lider af lavt blodtryk, drikker mere vand og øger mængden af salt i maden, vil der nu være mere væske bundet i dine organer og væv.

Varierer blodtrykket?

Mål dit blodtryk flere gange hver dag, på denne måde undgår du kun at fange hypotensionfaser. Hvis du får en lav værdi, er det vigtigt, at du kontrollerer dit blodtryk flere gange i løbet af dagen. Hvis du er bekymret for, at gennemsnittet er for lavt, skal du kontakte en sundhedsudbyder. Ved at udføre et antal målinger over en forudbestemt tid er det lettere at opdage årsager til lavt blodtryk og lettere at udelukke andre problemer.

Det er usædvanligt for nogen at have et kronisk lavt blodtryk. En lav værdi kan være helt normal for den pågældende person. Hvis personen ikke viser andre helbredsproblemer, er der ikke behov for behandling, og tilstanden behøver kun kontrolleres under regelmæssige rutinebesøg.

Faren for hypotension (lavt blodtryk)

Det mest alvorlige, der kan ske, hvis ubehandlet lavt blodtryk besvimer og falder ned. Lavt blodtryk kan forårsage dårligere iltforsyning til alle organer i kroppen, og det kan også føre til skade på hjernen og hjertet.Mulige værdier for Hypotension (lavt) blodtryk:
1800